HET VERKEERSEXAMEN
theorie en praktijk 🚲

Op maandag 25 maart 2024 vindt het VVN theoretisch Verkeersexamen plaats. Dit examen toetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen, voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties en of ze zich bewust zijn van het belang van veilig verkeersgedrag.

Maar de praktijk is minstens zo belangrijk. Daarom stappen de kinderen uit de groepen 7 op maandag 15 april 2024 ook op de fiets voor het VVN praktisch Verkeersexamen. Tijdens het VVN praktisch Verkeersexamen wordt getoetst of ze de kennis kunnen toepassen en veilig gedrag vertonen in het echte verkeer.


VERKEERSKENNIS

Om het VVN theoretisch Verkeersexamen goed te kunnen maken, is het belangrijk een aantal verkeersbegrippen en verkeersafspraken goed onder de knie te hebben.
Op de site van VVN zijn deze te downloaden. Ook is er een overzicht van de verkeersborden  te vinden.

Check de fiets!


Voordat je het VVN praktisch Verkeersexamen kunt doen, moet je fiets in orde zijn. Je fiets wordt op school gecontroleerd. Bekijk samen met je ouders waar je fiets aan moet voldoen.


Lees verder 

Oefen de route!


Als je ook het praktisch Verkeersexamen gaat doen, is het belangrijk dat je de route al kent. Zo kun je tijdens het examen goed op het verkeer letten. Check de route op deze website en fiets deze alvast met je ouders.

ROUTE